سرپرست گروه نمایش حضرت لوط نبی (ع)
گفت وگوباامیرعباسی فر
گفت وگوباامیرعباسی فر، سرپرست گروه نمایش حضرت لوط نبی (ع)، ازشهرستان تفرش، درباره بیست یکمین جشنواره بین المللی نمایش های آئینی وسنتی شهرستان تفرش
گفت وگوباامیرعباسی فر
سرپرست گروه نمایش حضرت لوط نبی (ع)
ازشهرستان تفرش
درباره بیست یکمین جشنواره بین المللی نمایش های آئینی وسنتی شهرستان تفرش
۱خودتان رامعرفی کنید
به نام خدا
صلی الله علیک یا قتیل العبرات
با سلام و عرض ادب
بنده امیر عباسی فر هستم متولد ۱۳۵۸ اهل شهرستان تفرش از کودکی نزد دایی عزیزم فخرالذاکرین استاد حاج رضا حیدری و پدر بزرگ مرحومم محمد تقی حیدری شروع به تعزیه خوانی کردم و اولین نسخه ای که خواندم سکینه در مجلس غارت خیمه ها بود.
با بزرگان این هنر مانند مرحومین فیاض، لنکرانی، علیمحمد حجازی، مشایخی، علاالدین قاسمی و نیز اساتید حاضر مانند استاد محمدی، صفاریان، رضایی و قربان نژاد در عرصه های مختلف کشور شبیه خوانی نمودم از سال ۸۹ بصورت حرفه ای این هنر رو دنبال کردم. در چندین جشنواره و سوگواره کشوری و بین المللی بعنوان شبیه خوان و شبیه گردان حاضر بودم. در جشنواره بیستم و بیست و یکم مجالس جنگ نهروان و شهر لوط نبی ع و نیز مجلس جنگ حنین رو ارائه دادم که سروده ی خودم هست و در خدمت استاد حیدری تنظیم نموده و به دفتر جشنواره تقدیم کردم که الحمدالله مجلس شهر لوط نبی با بالاترین امتیاز در این جشنواره پذیرفته شد. در اولین عهدواره مهدویت مجلس جعفر کذاب و امامت صاحب الزمان عج را سروده، تنظیم و تقدیم کردم که جزو سه اثر برتر کشور انتخاب شد. چند مجلس و گوشه در دست تهیه دارم که ان شالله تقدیم تعزیه دوستان خواهم نمود.
در این جشنواره دو مجلس شهر لوط نبی ع و جنگ حنین را ارائه دادم که مجلس شهر لوط با بالاترین امتیاز انتخاب شد.
داستان این مجلس بر اساس تاریخ و منابعی مرجع مانند احادیث و آیات قرآنی و نیز کتاب تفسیر نمونه استاد مکارم شیرازی استخراج شده و حکایت مردم شهر سدوم از توابع جنوب اردن کنونی را در ۳۶۵۰ سال قبل روایت میکند که به گناهان کبیره مبتلا شده و ارشاد لوط پیمبر ع که از جانب ابراهیم خلیل ع مامور به هدایت آنان میشود در آنها کارساز نشده و خداوند عذاب خود را با نابودی شهر سدوم نازل می کند. طبق اکتشافات کنونی در تل الحمام امروزی اثر کیهانی برخورد شهاب سنگ ۵۰ متری به این شهر باعث نابودی این شهر شده و دمای برخورد بحدی بوده که لوازمی مثل شمشیر و نیزه و نیز ظروف سفالی ذوب شده است
ضمن تشکر از برگزار کنندگان این مراسمات خصوصا جشنواره هنرهای های آئینی و سنتی که باب اشاعه این هنر را به آنسوی مرزها میگشاید، این برنامه ها باعث شکوفایی مجالس غریب و ایجاد مجالس نویی خواهد شد که شاید هر ۱۰ سال یکبار هم خوانده نمی شود و ممکن است بفراموشی سپرده شود که این خود زمینه یادآوری و بازگشایی راههای سخت هنر شبیه خوانی را در کشور ایجاد میکند.
در جشنواره بیستم و با شیوع و شدت ویروس کرونا طی جلسه ای خدمت دبیر وقت جشنواره، استاد فتحعلی بیگی بنده پیشنهاد برگزاری بخش تعزیه را در شهرستان تفرش ارائه کردم که با وجود تکایای تاریخی و با شکوه این شهر و از همه مهم تر مردم تعزیه دوست و تعزیه شناس تفرش، اجرای این بخش از جشنواره در کیفیت آن و نیز شناخته شدن تفرش بعنوان مهد تاریخی و فرهنگی تعزیه خوانی کشور اثر بسزایی خواهد داشت. لذا استاد فتحی بیگی با اجرای اثر بنده با مجلس جنگ نهروان بصورت پایلوت در تفرش موافقت فرموده و خداوند را شاکرم که آثار جشنواره قبل را مبنی بر برگزاری جشنواره فعلی (بیست و یکم) را در تفرش شاهد هستیم.
فرنوش پژوهنده مسئول روابط عمومی وتبلیغات
بیست یکمین جشنواره بین المللی هنرهای نمایشی وآیینی
مهرماه ۱۴۰۲شهرستان تفرش
بیستویکمین جشنواره بینالمللی نمایشهای آیینی و سنتی با دبیری احمد جولایی، از یکم تا یازدهم مهر، در بخشهای «رادیو تئاتر» و «نمایشگاه هنرهای نمایشی» به میزبانی تهران، «صحنهای» (ویژه-آزاد) و «بینالملل» به میزبانی استان گلستان (گرگان و کردکوی)، «شبیهخوانی» به میزبانی استان مرکزی (تفرش)، «نمایشهای فردی، نقالی، روایتهای ملی و کارآواها» و «معرکهها، آیینها و بازیهای نمایشی» به میزبانی استان چهارمحال و بختیاری (شهرکرد)، «عروسکی» و «دانشجویی» به میزبانی خراسان شمالی (بجنورد) و «سمینارهای پژوهشی» و «نمایشنامهنویسی» به میزبانی آذربایجان شرقی (تبریز) در حال برگزاری است.