در حال بارگذاری ...
...

منتخب بخش «سمینار» جشنواره نمایش‌های آیینی و سنتی تاکید کرد؛

لزوم جلوگیری از منسوخ شدن آیین های نمایشی و نمایش های آیینی کشور

منتخب بخش «سمینار» جشنواره نمایش‌های آیینی و سنتی تاکید کرد؛

لزوم جلوگیری از منسوخ شدن آیین های نمایشی و نمایش های آیینی کشور

برگزیده بخش «سمینار» بیست و یکمین جشنواره بین‌المللی نمایش‌های آیینی و سنتی بر لزوم جلوگیری از منسوخ شدن آیین های نمایشی و نمایش های آیینی کشور تاکید کرد.

اسماعیل مجللی، وجود یک نگاه علمی به هنرهای نمایشی به ویژه های نمایش های آیینی- سنتی را یک ضرورت دانسته و گفت: احتمالا با گذشت زمان، برخی از نمایش های آیینی ایران و یا آیین‌های نمایشی منسوخ شده و به نسل‌های بعدی منتقل نشوند که این نگاه‌های علمی تا حدودی از منسوخ شدن جلوگیری می‌کند.

وی ادامه داد: بسیاری از آیین‌های نمایشی و نمایش های آیینی در کشور وجود داشته اند که ما امروزه فقط نامی از آنها را می‌شنویم؛ نمایش‌هایی که توسط افرادی بدون سواد دانشگاهی و یا حتی سواد خواندن و نوشتن، در گذشته اجرا می‌شد که وقتی سخنان خاطره آمیز بینندگان آن را می‌شنویم، درمی یابیم که چه ارزش‌هایی وجود داشته که ما از آنها غافل بوده ایم.

مجللی افزود: بنابراین باید از منسوخ شدن بیش از پیش این هنر جلوگیری کرد که یکی از این راه‌ها، می تواند برگزاری کنفرانس های علمی باشد.

برگزیده بخش سمینار بیست و یکمین جشنواره بین‌المللی نمایش‌های آیینی و سنتی در خصوص مقاله ارائه داده به این جشنواره گفت: در این جشنواره با مقاله «وضعیت زندگی ایرانیان در ادبیات نمایشی و نسخه های تعزیه» شرکت کرده ام که در این مقاله، نگاه تطبیقی زندگی ایرانیان در دوره قاجار و نفوذ و بروز این وضعیت در نسخه های تعزیه مورد واکاوی قرار گرفته است.

وی افزود: همچنین به این موضوع پرداخته شده که نسخه تعزیه علاوه بر اینکه بیان کننده بخشی از تاریخ شیعه بوده، بلکه آیینه ای تمام نما از زندگی ایرانیان در قرن نوزدهم نیز به حساب می آید و به نوعی هر آنچه که در زندگی ایرانیان رخ داده، در متون تعزیه دیده می شود که استدلال ها و مصداق‌های بسیاری را در این مقاله عنوان کرده ام . 

اسماعیل مجللی، کارشناس ارشد ادبیات نمایشی، شبیه خوان، محقق و پژوهشگر تعزیه بوده و تاکنون دهها مقاله با محوریت تعزیه در کنفرانس‌ها و همایش‌ها و همچنین نشریات مختلف منتشر کرده است

اجرای شبیه خوانی در اکثر مناطق کشور، چاپ کتاب برگزیده سال استان مرکزی در سال 99 با عنوان "شبیه نامه و سیری در چگونگی شکل گیری هنر شبیه خوانی"، چاپ کتاب "مجلس نامه غم و تاریخ تعزیه درهمدان" از دیگر فعالیت های مجللی در عرصه تعزیه و نمایش بوده است

بیست و یکمین جشنواره بین المللی نمایش های آیینی و سنتی در دو روز هشتم و نهم مهرماه 1402 در محل باشگاه فرهنگیان تبریز برگزار خواهد شد.