در حال بارگذاری ...
...

گفت‌وگو با مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی چهارمحال‌وبختیاری

پیام احمدی: سیاست وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، تمرکززدایی است

پیام احمدی، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی چهارمحال و بختیاری با بیان اینکه تمرکززدایی و عدالت فرهنگی، سیاست محوری مقام عالی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بوده است، گفت در تلاش هستیم تا بخش‌های مختلف جشنواره بین‌المللی نمایش‌های آیینی و سنتی را به طبیعت بکر شهرکرد بکشانیم.

 

 

گفت‌وگو با مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی چهارمحال‌وبختیاریپیام احمدی: سیاست وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، تمرکززدایی است

به گزارش ایران تئاتر، بیست‌ویکمین جشنواره بین‌المللی نمایش‌های آیینی و سنتی با همکاری مدیران کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان‌های مختلف علاوه بر تهران در چهار استان‌ خراسان شمالی، مرکزی و گلستان میزبان بخش‌های متنوع و هنرمندان ملی و بین‌المللی خواهد بود.

پیام احمدی، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی چهارمحال و بختیاری با اشاره به بخش‌هایی که در این استان برگزار می‌شود، گفت: «ما در استان چهارمحال و بختیاری برگزاری هنرهای فردی، کارآواها و نقالی را بر عهده خواهیم داشت.»

او ادامه داد: «چهارمحال‌وبختیاری مهد هنرهای آیینی به‌ویژه شاهنامه‌خوانی، خسروشیرین‌خوانی و دیگر هنرهای ازاین‌دست است.»

 

تمامی مردم استان چهارمحال‌وبختیاری با نقالی و کارآواها آشنا هستند

 

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی چهارمحال و بختیاری افزود: «درست است که فردوسی شاهنامه را سروده است اما ما در زاگرس آن را حفظ کردیم و طی سال‌ها نسل به نسل منتقل کرده‌ایم. تمامی این هنرها با خون و رگ مردم مناطق زاگرس‌نشین عجین شده است.»

این مدیر هنری گفت: «حضور هنرمندان از سایر مناطق کشور کمک می‌کند تا ما میراث کهن خود را به سایر نقاط کشور منتقل کنیم و دیگر هنرمندان بدانند که در پیشینه تاریخی، فرهنگی و هنری این دیار چه اتفاقاتی افتاده است و علاوه بر این ما نیز از هنر و فرهنگ سایر استان‌ها بهره‌مند شویم.»

او با بیان اینکه کارآواها مسئله بومی هنرمندان و مردم استان چهارمحال‌وبختیاری است، افزود: «تمامی مردم این استان با نقالی و کارآواها آشنا هستند. از قالیبافی تا درو محصول، باغبانی و شبانی و... تک‌به‌تک اتفاقات طول روز این دیار با کارآوا همراه است. محتواهای غنی ادبی ایران‌زمین از شاهکارهای حکیم فردوسی، نظامی، حافظ و سعدی همه با جان ما عجین است و نیازی نیست انسان حتماً هنرمند باشد تا از آن‌ها بهره ببرد البته که هنرمندان ما این شاهکارها را به اوج رسانده‌اند.»

احمدی با اشاره به روند برگزاری این رویداد در استان چهارمحال‌وبختیاری گفت: «سالن‌های نمایشی ما در استان خوب است اما در تلاش هستیم تا جشنواره را به طبیعت بکر شهرکرد بکشانیم. پاییز و هم‌زمان با جشنواره نمایش‌های آیینی در استان ما برگزاری جشنواره انار و نیز زمان برداشت بادام را داریم که در صورت موافقت مدیرکل هنرهای نمایشی، بخش‌هایی از جشنواره را در این مناطق کار خواهیم کرد.»

 

محتواهای غنی ادبی ایران‌زمین از شاهکارهای حکیم فردوسی، نظامی، حافظ و سعدی همه با جان ما عجین است

 

او ادامه داد: «قطعاً حضور جشنواره در استان‌های مختلف کشوردیگر باعث تجهیز و بهتر شدن زیرساخت‌ها می‌شود و این موضوع برای هنرمندان استان نویدبخش است تا از برکات جانبی جشنواره استفاده کنند.»

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی چهارمحال‌وبختیاری همچنین با اشاره به بحث تمرکززدایی گفت: «تمرکززدایی و عدالت فرهنگی، سیاست مقام عالی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بوده است تا مناطقی که از نظر توسعه‌یافتگی در سطح کمتری نسبت به دیگر استان‌ها هستند، موردتوجه قرار گرفتند. قطعاً برگزاری جشنواره‌های بین‌المللی نیازمند حداقل‌های کیفی و شرایط نسبی است و ما از اداره کل هنرهای نمایشی تقاضا داریم تا در تجهیز بیشتر سالن‌ها همراه ما باشند.»

بیست‌ویکمین جشنواره بین‌المللی نمایش‌های آیینی و سنتی مهر 1402 به دبیری احمد جولایی برگزار خواهد شد.