کارگردان نمایش «داله مزا»:معرکهای برای احیای بازیهای سنتی گیلان/ رسالت حفاظت از کهنالگوهای نمایشی بر دوش جامعه هنری است
میلاد حسینزاده کارگردان نمایش «داله مزا» از آثار راهیافته به جشنواره نمایشهای آئینی و سنتی میگوید: احیای بازیهای سنتی استان گیلان از مهمترین اهداف گروه این نمایش بوده است.
«میلاد حسینزاده» کارگردان نمایش «داله مزا» از آثار پذیرفتهشده در بخش معرکهها، آئینها و بازیهای نمایشی (یادواره زندهیاد استاد محمود استاد محمد) بیستمین جشنواره نمایشهای آئینی و سنتی درباره جزئیات این نمایش به خبرنگار ایلنا گفت: داستان نمایش «داله مزا» به یکی از بازیها و معرکههای سنتی استان گیلان مرتبط است که در ارتباط با این بازی باید بگویم داله مزا با عناوین دیگری همچون بازی قیش، تور بازی یا کمربند بازی یک بازی مردانه در گذشته و البته کمتر در زمان فعلی است که طی آن با بافت ساقههای برنج، بازی آغاز میشود و سپس به جزئیات روند این بازی پرداخته میشود.
او ادامه داد: البته نمایش علاوه بر پرداختن به بازی «داله مزا» و معرفی این بازی قدیمی مختص استان گیلان به مخاطبان با حرکات فرم و موسیقی نیز همراه بوده که تلاش شده به این وسیله بر جذابیتهای نمایشی اثر افزوده شود.
کارگردان نمایش «داله مزا» با اشاره به اینکه احیای بازیهای سنتی استان گیلان از مهمترین اهداف گروه این نمایش در فرایند تولید بوده است، اظهار داشت: گاهی اوقات، آثار نمایشی راهیافته به جشنواره نمایشهای آئینی و سنتی دارای مفاهیمی آموزنده هستند که در پس آن میتوان به بسیاری از باورهای ارزشمند مستتر در فرهنگ و رسوممان پی بریم اما در نمایش «داله مزا» تمام تمرکزمان را وقف این موضوع کردیم که نسل جدید استان گیلان و البته سایر هموطنان مخاطب این اثر را با این بازی سنتی استان آشنا سازیم.
حسینزاده در ادامه با تقدیر از برگزارکنندگان ادوار مختلف جشنواره نمایشهای آئینی و سنتی و دستاوردهای آن در مسیر اعتلای فرهنگ ایرانی تأکید کرد: باید پذیرفت گونههای مختلف آئینهای نمایشی در قالب بیان و روایت سبک زندگی گذشتگان یک حرکت ارزشمند است و این یک رسالت بر دوش جامعه هنری ازجمله فعالان عرصه نمایش بوده که کمک کنند به شکلی شایسته، سینهبهسینه آداب، رسوم، بازیها و آئینها به نسلهای بعدی منتقل شود.
او در خاتمه گفت: البته با یک جشنواره نمیتوان به شکل کامل در مسیر ثبت و حفاظت از کهنالگوهای نمایشی کشورمان دست یافت و لازم است در تمام ایام سال، فرصت اجراهای نمایشی برای گروههای مختلف از سراسر کشور در شهرها و مناطق گوناگون فراهم آمده و بهاینترتیب به چشماندازهایی همچون شناسایی، حفظ و احیای معرکهها، آئینها و بازیهای نمایشی دستیابیم.
بیستمین جشنواره نمایشهای آئینی و سنتی از 14 آذرماه سال جاری به دبیری داود فتحعلی بیگی برگزار میشود و علاقهمندان به پیگیری اخبار و اطلاعات بیست دوره جشنواره نمایشهای آئینی و سنتی به نشانی https://irtf.theater.ir مراجعه کنند.