پیام دبیر بیستمین جشنواره نمایشهای آئینی سنتی در پی درگذشت جلال ستاری
مردی، یگانه عصر خود
داوود فتحعلی بیگی دبیر بیستمین جشنواره نمایشهای آئینی سنتی در پی درگذشت جلال ستاری پژوهشگر، مترجم و اسطورهشناس تسلیتی منتشر کرد.
به گزارش روابط عمومی اداره کل هنرهای نمایشی، داوود فتحعلی بیگی دبیر بیستمین جشنواره نمایشهای آئینی سنتی در پی درگذشت جلال ستاری پژوهشگر، مترجم و اسطورهشناس تسلیتی منتشر کرد که متن آن بدین شرح است:
«شنیدن خبر درگذشت جلال ستاری، یگانه مرد بینظیر فرهنگ واقعا تاثر برانگیز و بغضآور بود. درباره او باید کتابها نوشت و حرفهای فراوان زد اما حالا و در این دقیقه، سوگ از دست دادنش این امکان را نامیسر میکند. همانطور که گفته شد، جلال ستاری یکی از کم نظیرترین افراد متفکری بود که من در این عمر هفتاد ساله دیدم و شناختم و افتخار آشنایی و نزدیکی با او را داشتم و مردی که اواخر عمر دچار فراموشی شده بود یکی از روشنترین ذهنها و قویترین حافظهها را داشت؛ آنچنان که وقتی سخن از گذشته و امروز به میان میآمد، ریزبه ریز همه چیز را به خاطر میآورد و افراد را با نام کوچکشان فریاد میآورد. جلال ستاری به شکلی اعجابآور از مطالعه و تحقیق و پژوهش خسته نمیشد و در طول عمر پربرکت خود بیش از صد کتاب نوشت که به یادگار از او باقی خواهد ماند و مورد مطالعه علاقهمندان فرهنگ و هنر قرار خواهد گرفت. نکتهای که میتوانم به آن اشاره کنم، شکل روششناسی و تحقیق و پژوهش جناب ستاری بود که در هر پژوهشی از ارجاعی به ارجاعی دیگر میرفت و چنین کار بزرگی واقعا از توان و عهده هر پژوهشگری ساخته نیست. طی سالیان اخیر جلال ستاری و همسر محترمشان دکتر لاله تقیان به عاشقانهترین شکل با هم زیستند و دکتر تقیان همواره در کنارشان بود و من این فقدان بزرگ را به ایشان تسلیت میگویم. جلال ستاری از آن چهرههای شاخصی نبود که درباره همه چیز ابراز عقیده کند و خود را دانای کل بداند و بارها شده بود که اگر پای مبحثی مثل نمایشهای آیینی سنتی یا... به میان میآمد، با فروتنی تمام میگفت من خیلی اطلاعی درباره فلان مساله ندارم و ابراز نظری نمیکرد. ستاری میتواند الگوی درخشانی باشد برای همه آنها که میخواهند اهل فرهنگ و پژوهش و مطالعه را بشناسند و حتما همه آنها که با او دمخور بودهاند به این نکته صحه میگذارند که او یگانه عصر خویش بود.